CrossFit

Wil je CrossFitten in de meest unieke, en uitgebreide CrossFit box van Helmond en omstreken? Dan is CrossFit GYMBKX perfect voor jou. Je sport in groepsverband en krijgt steun van je mede-sporters en coach. Ideaal om door te zetten tijdens de zware momenten tijdens CrossFit!

In kleine groepen combineer je fitness, gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één trainingsvorm. Je traint op een functionele manier en met een hoge intensiteit waardoor jij optimaal resultaat bereikt!

CrossFit is er voor de beginnende als de gevorderde sporter. De gediplomeerde coaches passen de training aan op jouw leeftijd en niveau! Zo train je toch samen, maar werk je wel aan individuele doelen.

Daarnaast zijn wij uniek in ons OPEN GYM concept van 06.00-00.00 7 dagen per week 365 dagen per jaar. Volg je eigen programmering en/ of train samen met je (vaste) CrossFit vrienden op je eigen tijden. Nergens anders vind je dit concept! En dat niet alleen, we zijn ook nog eens de goedkoopste CrossFit box van Nederland.

Welke CrossFit Lessen geeft GymBokx?

We hebben verschillende soorten lessen

ONRAMP (beginnerslessen)

Om je voor te bereiden op een CrossFit les adviseren wij je om eerst de ONRAMP cursus te volgen. In vier trainingen leer je de 9 fundamentals van CrossFit en het hoe en waarom van deze trainingsmethode. Wil je goed en verantwoord starten? Begin dan eerst met ONRAMP!

Duur: 60 min (20 min theorie, 40 min praktijk)

CrossFit WOD

Bij CrossFit WOD combineer je gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één training. Je traint met behulp van functionele bewegingen op een gevarieerde manier. De intensiteit van de beweging is hoog en ook nog eens zo snel mogelijk.

CrossFit WOD is een combinatie van kracht training en MetCons (Conditie training) en is geschikt voor iedereen . Voor echt functionele fitheid en het bouwen een een sterke en gezonde fysiek die alles aan in de het dagelijks leven of tijdens andere sporten kiest voor CrossFit WOD

Duur: 60 min.

CrossFit WOD (90 min)

Ook bij de CrossFit WOD van 90 min combineer je gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één training. Je traint met behulp van functionele bewegingen op een gevarieerde manier. De intensiteit van de beweging is hoog en ook nog eens zo snel mogelijk.

Deze les richt zich op de leden die minder uitleg van de verschillende oefeningen nodig hebben en richt zich ook op de CrossFitters die “the sport of Fitness” willen beoefenen. De kracht en Weightlifting onderdelen zijn gerichter en intensiever en de WOD dagen je uit om tot jou maximale kunnen te gaan.
Let op: je hebt minimaal 6 maanden CrossFit ervaring en kent de meeste oefeningen. Je hoeft ze nog niet allemaal te kunnen! er is altijd ruimte voor vebetering en daarvoor is de coach er om je te helpen.

Duur: 90 min

Weightlifting

Weightlifting is kort voor Olympic Weightlifting ook wel OLY genoemd. Tijdens deze les ga je in detail in op de de Snatch en de Clean&Jerk. Daarbij gaat het vooral om techniektraining, krachttraining en ondersteunende training om deze bewegingen zo goed en uit eindelijk zo zwaar mogelijk uit te kunnen voeren. Dit is een mooie training om los te volgen of als aanvulling op bijvoorbeeld CrossFit.

Duur: 60 min.

Gymnastics

Bij CrossFit en in het dagelijks leven gebruik je veelvuldig houdingen en bewegingen die te herleiden zijn naar turn oefeningen. Balans houden, jezelf opvangen wanneer je valt, je zelf ergens aan optrekken het hoort er allemaal bij. Tijdens deze lessen leren we je de meest voorkomenden bewegingen van makkelijk naar moeilijk en ieder op zijn of haar eigen niveau. Dit alles om uiteindelijke te kunnen opbouwen naar o.a. handstand(walk), pullup en muscle up.
Deze les is individueel gericht en ieder op zijn of haar eigen niveau dus geschikt voor de absolute beginner tot de vervormde wedstrijd atleet.

Duur: 60 min.

Hoe ziet een les eruit?

Elke (CrossFit) les heeft bij GymBokx een gelijke soortige opbouw.

1) Warming-up:

We starten altijd met een algemene warming-up.

2) Skill (kracht)
Daarna volgt eerst het uitleggen, aanleren, oefenen, verbeteren van de oefening en het specifiek opbouwen naar het (evt individu gescalede) gewicht waarmee in het krachtblok getraind gaat worden. Ieder dus op zijn of haar niveau en gewicht. 
 
3) Kracht
In dit blok gaan we de kracht van een bepaalde beweging met een specifieke oefening verbeteren. 
 
4) Skill (WOD)

Na dit onderdeel volgt opnieuw een skill blok. Dit maal voor de oefeningen die we gaan doen in de komende WOD. 

5) WOD

Al het voorgaan is een voorbereiding geweest op wat nu komen gaat. De “Workout Of the Day” oftewel de WOD. De Wods bij CrossFit zijn altijd anders in vorm, inhoud en duur. 

CrossFit is voor iedereen
CrossFit is “Health” bij GymBokx
CrossFit “The Sport of Fitness”
Weightlifting op wereldniveau

Wil jij alles weten van CrossFit? Plak deze link ( www.crossfitgymbkx.nl ) in je browser of klik hier voor onze CrossFit pagina.

CrossFit (inbegrepen bij een PREMIUM lidmaatschap)

Denk jij nu JA CrossFit in Helmond bij GymBokx is iets voor mij! Doe dan HIER de test om te zien met welk lidmaatschap jij jouw doelen het beste en snelste kunt behalen.

Personal Training

Wil je meer informatie over de meest uitgebreide begeleiding in voeding en training? Doe dan (ook) de Personal Training lidmaatschapstest. Geheel vrijblijvend voor jou en je sportmaatje(s).

Informatie student

Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 100 MB.

Informatie student

Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 100 MB.
× Chat via Whatsapp