Onramp cursus dag 4

Onramp is de basiscursus die wij bij GymBokx adviseren om te volgen voordat je start met de reguliere CrossFit lessen.

Een on-ramp is de cursus die de basisbewegingen van CrossFit leert, plus andere bewegingen die vaak worden gebruikt tijdens WOD’s. Tijdens de On-ramp leren we je ook de taal van CrossFit, wat betekenen alle acroniemen, wat zijn benchmarktrainingen (Girl’s) en wat is de betekenis van Hero WOD’s.

Wat is Crossfit?

Algemeen:

Apps (rooster, voedingsapp en sugarwod)
*GymBokx App (rooster)


*SugarWod (de lessen)
https://www.sugarwod.com


*GoWod (mobiliteit)
https://www.gowod.app

Download de apps en maak je accounts aan voordat je naar de les komt zodat we we meer tijd hebben om aan de praktijk onderdelen te werken!

Definitie CrossFit:

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in een trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd

WAT ZIJN BENCHMARKS?

“Pacing” into “The Zone”

Om te zorgen dat je een WOD zo snel mogelijk af hebt (zonder je techniek te verliezen) is het belangrijk om te weten waar je grens ligt. Ga je boven je grens (te snel bewegen, te veel gewicht) dan zul je snel moe worden en lang moeten rusten. Blijf je echter onder je grens van grofweg moet je intensiteit liggen tussen de 80-100% van je maximaal kunnen. Doe je dit op de juiste manier dan hanteer je de juiste “pacing” en kom je in “the zone” terecht. Pat Velner (Games atleet) beschrijft een juiste pacing ook wel als “Break before you are broken”

“THE GIRLS” CROSSFIT WODS

“The Girls” verwijst naar een verzameling originele WOD’s (trainingen van de dag) gemaakt door CrossFit-oprichter Greg Glassman. Je kunt dit zien als de “fittesten” van CrossFit waardoor je je progressie op een objectieve manier kunt beoordelen. je fitter voelen en er fitter uit zien is een, maar (aantoonbaar) fitter zijn is twee.

De oorspronkelijke “Girls”: in een CrossFit Journal-artikel uit 2004 wordt uitgelegd dat de oorspronkelijke meisjes uit 2003 ‘Angie’, ‘Barbara’, ‘Chelsea’, ‘Diane’, ‘Elizabeth’ en ‘Fran’ waren. In de volgende maanden introduceerde [CrossFit] er nog twee: ‘Grace’ en ‘Helen’. Later kwamen WOD’s als ‘Annie (2005) en’ Eva ‘(2008), en in 2010 voegden ze zes nieuwe schoonheden toe aan de officiële lijst:’ Isabel ‘,’ Jackie ‘,’ Karen ‘,’ Linda ‘,’ Mary, “En” Nancy. “

Sindsdien hebben anderen zoals “Amanda” en “Gwen” zich bij de officiële gelederen aangesloten door op de CrossFit-hoofdsite te worden gepost, waarbij meer als “Christine” aan populariteit won via het CrossFit-bord en varianten zoals “Heavy Fran” en “Amanda .45” ontstaan ​​als nieuw neemt de originelen over.

Er zijn veel andere trainingen, waaronder de populaire “Cindy”, Hero WODs en Tributes, die zijn vernoemd naar vrouwen, maar “The Girls” zijn een specifieke groep benchmark-trainingen.

Waarom meisjesnamen? CrossFit-oprichter Greg Glassman gaf zijn trainingen namen omdat hij ‘de training een keer wilde uitleggen en hem dan een naam wilde geven’. De originele trainingen kregen vrouwelijke namen, vergelijkbaar met hoe de Amerikaanse National Weather Service stormen noemt (omdat hij vond dat omdat de trainingen zo fysiek veeleisend waren dat ze atleten het gevoel gaven dat ze door een storm werden getroffen).

shutterstock_1075187993-scaled

Praktijk

2 ultieme fitness oefeningen
+ 1 belangrijke functionele oefening

In CrossFit hebben we 9 oefeningen genaamd de fundamentals. Dit zijn de basisoefeningen waarvan veel andere oefeningen in grote of kleine mate zijn afgeleid. Daarnaast zijn er de 2 ultieme fitness oefeningen die alles omvattend zijn op het gebied van de 10 algemene fysieke vaardigheden die fitheid omvatten en 1 belangrijke functionele oefening die we vandaag de dag onvoldoende gebruiken.

Vandaag leren jullie de movement standards van de volgende oefeningen:

Pull-up – Snatch – Clean&Jerk

WOD

Elke training bestaat uit 1 of meer Workouts Of the Day. Vandaag gebruiken we de geleerde technieken tijdens de WOD.

Elke training bestaat uit 1 of meer Workouts Of the Day. Vandaag gebruiken we de geleerde technieken tijdens de WOD.

3 RFT:

30 Single Unders
12 Snatches 50/40

30 Single Unders
9 Clean & Jerk 50/40

30 Single Unders
6 Pullups

Time Cap (TC)= 15 min

Extra begeleiding nodig?

Heb je liever 1 op 1 begeleiding op je eigen tijden om alle ins en outs te leren van en over CrossFit? Dat kan. GymBokx heeft meerder personal trainers die gespecialiseerd zijn in CrossFit. We gaan dan ook een stapje verder in je algehele gezondheid en gaan ook aan de slag (mits je dat wil) met de juiste voeding voor sport en gezondheid.

Wil je liever 1 op 1 (ONRAMP) training incl voedingsbegeleiding voor maximaal resultaat? Doe dan nu de PT lidmaatschapstest.

Hoe ziet de les er in de praktijk uit?

Informatie student

Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 100 MB.

Informatie student

Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 100 MB.